Concentratietraining

Groep 5 t/m 8
6 bijeenkomsten
Op school
“Ik heb geleerd mij beter te concentreren.”

Voor wie is de Concentratietraining?

De concentratietraining is voor kinderen die op de basisschool zitten en er last van hebben dat ze zich op school moeilijk kunnen concentreren en snel afgeleid zijn.

Hoe?

In een groepje met andere kinderen leren ze wat concentratie is, waarom het soms moeilijk is om hun concentratie vast te houden en wat ze dan het beste kan doen. In de training gaan we bijvoorbeeld leuke concentratiespellen doen om te kijken hoe het gaat met hun concentratie en waardoor ze worden afgeleid.

Ook hebben we het over de werkhouding in de klas. We geven tips voor een betere werkhouding, zodat ze zich langer/beter geconcentreerd op hun schoolwerk kunnen richten.

Welke thema’s?

  • Wat is concentratie?
  • Concentratie tijdens het kijken (richten en vasthouden)
  • Concentratie tijdens het kijken (volhouden en omgaan met afleiding)
  • Concentratie tijdens het luisteren (richten en vasthouden)
  • Concentratie tijdens het luisteren (volhouden en omgaan met afleiding)
  • Werkaanpak (werken met een plan)
  • Werkhouding
  • Geheugen.

Hoe vaak?

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten. Voordat kinderen starten, word ze samen met hun ouder(s)/verzorger(s) uitgenodigd voor een intakegesprek. Hierin bespreken we wat ze bij ons kunnen leren.

Na de training sluiten we af met een eindgesprek waarbij ook ouder(s)/verzorger(s) worden uitgenodigd. In dit eindgesprek bespreken we wat er is geleerd.

Waar?

De training vindt plaats tijdens of na schooltijd op school.

Aanmelden

Een leerling aanmelden? Vul een aanmeldformulier in of neem contact op met het secretariaat voorlichtingen via (088) 178 7362 of secretariaat@okeopschool.nl. Let op: leerlingen kunnen alleen aangemeld worden door de school of jeugdverpleegkundige van de JGZ.

De lessen worden kosteloos aangeboden. Dit project wordt gefinancierd door de gemeente Almere in het kader van preventie.

Download hier de factsheet van de training.