Denken + Doen = Durven

Groep 5 t/m 8
8 tot 10 bijeenkomsten
School in de buurt
“Ik heb geleerd minder vaak bang te zijn.”

Voor wie is de training Denken + Doen = Durven?

Iedereen is wel eens bang en dat is maar goed ook. Angst kan ons waarschuwen voor gevaar en voorkomen dat we onvoorzichtig doen. Sommige kinderen hebben meer angsten dan andere kinderen. Deze angst helpt hen niet om uit te kijken voor gevaren, maar het werkt juist tegen hen. Deze training is bedoeld voor kinderen die vaak bang zijn.

Hoe?

De training begint met een uitgebreide uitleg over wat angst is en wat kinderen er aan kunnen doen. Ook krijgen kinderen en hun ouders een mooi werkboek om in te werken. Het is de bedoeling dat de kinderen thuis of op school stapje voor stapje gaan oefenen met situaties die ze eng vinden.

Welke thema’s?

In de training bespreken we de volgende onderwerpen:

  • Uitleg over wat angst is
  • Gedachten die je kunnen helpen als je angstig bent
  • Gedrag dat kan helpen als je angstig bent
  • Stap voor stap doen waar je bang voor bent
  • Beloningen
  • Experimenteren
  • Praten met je ouders over angst
  • Wat te doen als je toch weer angstig wordt.

Hoe vaak?

Voordat kinderen met de training starten, worden ze samen met ouder(s)/verzorger(s) uitgenodigd voor een intakegesprek. Hierin bespreken we wat het kind bij ons kan leren.

Na de training sluiten we af met een eindgesprek waarbij ook ouder(s)/verzorger(s) worden uitgenodigd. In dit eindgesprek bespreken we wat het kind heeft geleerd.

Waar?

De exacte locatie hoort u bij tijdens het intakegesprek.

Aanmelden

Een leerling aanmelden? Vul een aanmeldformulier in of neem contact op met het secretariaat voorlichtingen via (088) 178 7362 of secretariaatoke@vitree.nl. Let op: leerlingen kunnen alleen aangemeld worden door de school of jeugdverpleegkundige van de JGZ.

De lessen worden kosteloos aangeboden. Dit project wordt gefinancierd door de gemeente Almere in het kader van preventie.

Download hier de factsheet van de training.