Criminaliteit

Groep 6 t/m 8
+/- 75 minuten
Op school
“Ik ken de verschillende vormen van criminaliteit.”

Wat leren leerlingen tijdens de les Criminaliteit?

Deze voorlichtingsles gaat over Bureau Halt: wat is Bureau Halt, wanneer kom je er mee in aanraking en wat zijn de gevolgen hiervan? De kinderen leren over verschillende vormen van criminaliteit en de oorzaken en gevolgen hiervan. Ze krijgen de boodschap mee dat ze altijd zelf de keuze hebben om ergens aan mee te doen of niet.

Hoofthema’s

Bureau Halt en criminaliteit.

Wij hebben jaarlijks contact met alle scholen in Almere om te onderzoeken of er behoefte is aan ondersteuning. Verwijzers kunnen zelf ook contact opnemen met het secretariaat voorlichtingen voor het aanvragen van lessen. Mail naar secretariaatoke@vitree.nl of neem telefonisch contact op via 088-1787362.

Lessen worden kosteloos aangeboden. Dit project wordt gefinancierd door de gemeente Almere in het kader van preventie.

Download hier de factsheet.