Box vol gevoelens

Groep 1 t/m 4
Vier of meer, ligt aan de behoefte van het kind
“Ik herken basisemoties bij mezelf en een ander.”

Voor wie is de training Box vol gevoelens?

• Voor kinderen die gevoelens moeilijk herkennen.
  • Voor kinderen die het moeilijk vinden om gevoelens te verwoorden.
  • Voor kinderen die het moeilijk vinden gevoelens bij zichzelf of een ander te erkennen.

In de bijeenkomsten leren de kinderen op een speelse manier de vier basisgevoelens boos-bang-verdrietig-blij herkennen, benoemen en differentiëren.

• Kinderen leren gevoelens herkennen op basis van lichamelijke signalen
  • Kinderen leren onderkennen wat je ervaart en doet als je b.v. bang bent, waardoor ze het gevoel steeds beter gaan herkennen
  • Het geven van een naam aan gevoelens
  • Het onderscheiden van verschillende gevoelens
  • Het leren erkennen van gevoelens ofwel toegeven en accepteren dat je een bepaald gevoel hebt
  • Kinderen leren zich in het ‘perspectief’ (de beleving, het gevoel) van de ander te verplaatsen (inleven).

Deze oefeningen worden onder schooltijd in kleine groepjes aangeboden. Het aantal keer varieert, afhankelijk van de kinderen en de doelen.

De training wordt aangeboden op de school van het kind.

Download hier de factsheet van de training.