Agression Replacement Training

Leerlingen vo
10 Bijeenkomsten
“Ik kan een conflict beter oplossen.”

Voor wie is Replacement Training (ART)?

Agression Replacement Training (ART) is een in Amerika ontwikkelde training voor jongeren die hun agressieve gedrag willen verminderen.

De ART is ontwikkeld door de bekende therapeuten Goldstein, Gibbs, Feindler en Glick. De ART is wetenschappelijk onderzocht en blijkt uit diverse onderzoeken in zowel de VS als in Groot-Brittannië als een zeer effectieve methode om tot blijvende positieve gedragsverandering te komen.

De training bestaat uit drie componenten:

1. Sociale vaardigheidstraining
  2. Training controleren boosheid
  3. Training moreel redeneren

De sociale vaardigheidscomponent leert deelnemers hoe ze anders kunnen handelen in plaats van te reageren met agressie. De training controleren boosheid leert ze ook wat ze niet moeten doen. Het doel is de zelfcontrole/zelfbeheersing te verbeteren en de agressie te verminderen. Deelnemers worden getraind om in (ruzieachtige) situaties niet met agressie te reageren. In de training moreel redeneren worden bijeenkomsten georganiseerd waarin de deelnemers sociale beslissingen moeten nemen. In elke bijeenkomst wordt een probleemsituatie voorgelegd waar de jongere zich mee kan identificeren.

Dit hangt af van de leerdoelen van de leerlingen in de groep. Dit wordt tijdens het intakegesprek ingeschat.

De exacte locatie delen we met de leerling tijdens het intakegesprek.

Download hier de factsheet van de training.